fredag 20 februari 2015

Kristine Adams i Stockholm - återkomsten!

Helgen den 14-15 februari var det dags igen; Helen och jag arrangerade en workshophelg med den fantastiska Kristine Adams från FCBD®! Åtta månader sedan hennes förra besök landade hon återigen hos oss den 10 februari för att stanna i över en vecka! Vilken lyx, vilken glädje, så himla roligt att hon ville komma tillbaka! Förra gången var jag nästan fullständigt däckad av en influensa så det kändes extra roligt att hon ville komma tillbaka till oss, lite som att få en revansch på förra gången. Och den här gången höll jag mig frisk :)

På onsdagen var det dags för privatlektioner och vi höll till i Uppsala, i Portens dansstudio. Det kändes väldigt speciellt att vara där tillsammans med Kristine eftersom det var dit ATS:en först kom till Uppsala. I mars så ska alltihop rivas eftersom det ska byggas bostadshus där istället. Det blev en värdig delavslutning på en fin era.

Efter det blev det mer sightseeing i Uppsala som visade sig från en väldigt fin vintersida, och dagen avrundades med Danskarusellen på Grand där jag satt i juryn.

Dagen efter var vi till Wasamuseet. Jag har inte varit där sedan jag var liten och det var väl värt ett besök. Det var en mäktig upplevelse att se Wasa som till 98% är original. En proffsigt gjord utställning också.


På fredagen hade vi middag med diverse svenska specialiteter och lite fler gäster :) Vi passade också på att inviga Kristine i vår svenska musikskatt och det var faktiskt inte snapsvisor som man kanske skulle tro, utan snarare favoriter från Djurens brevlåda.


Kristine i förklaringstagen. Det är mycket att begrunda.

Så var det dags för själva workshop-helgen! Lördagens teman behandlade långsamhetens mystik samt snurrar. För en oinvigd kan det nog te sig obegripligt hur vi i timmar grottar in oss på små element i grund-rörelserna, men det är ju de som gör hela skillnaden! Och den som tänker att det väl bara är att snurra får tänka om ett varv. Det finns alltid massor att jobba med :)


Superhärliga dansgruppen Ashnah från England i en
improvisation tillsammans med en av mina Uppsalaelever :)
De gjorde också sin internationella debut på haflan.
På lördagskvällen hade vi en liten hafla i danssalen på Dansens Hus i Stockholm där vi höll till. Eftersom vi förra gången arrangerade en stor galashow med alla angränsande dansstilar till ATS representerade, valde vi denna gång att ha en helt informell tillställning där fokus låg på att vi skulle kunna umgås, äta och dansa tillsammans under helt avslappnade former. Det kändes som ett väldigt bra beslut och kvällen blev hur trevlig som helst!

Söndagens workshops handlade om hur man bibehåller sin teknik och stabilitet även i mycket snabb ATS, samt hur man på olika sätt kan variera ett grundmotiv. Kristine har ju en teknisk briljans och skärpa utöver det vanliga och även dessa workshops gav hur mycket som helst att sätta tänderna i.

Efter den sista workshopen och innan den gemensamma avslutningsmiddagen så tog vi den gängse gruppbilden. Tillsammans representerade vi sju länder med dansare från Norge, England, Finland, Brasilien, Frankrike och Ryssland som kommit till oss för denna helg :)


Grönkål, jordnötskakor,
sötpotatis, kladdkaka, ostkaka,
kokostoppar, guacamole ...

Efter en intensiv helg som denna så behöver man bara få ta det lugnt. Vi lät våra nyvunna kunskaper mogna ett par dagar och hade inte nästa privatlektioner förrän på onsdagen, då vi också hade en liten avskedsmiddag som vi satte ihop utan någon specifik plan. ;)

Det var en fantastisk vecka och att få dansa för Kristine är en ynnest, en lyx. Så mycket kunskap den människan besitter! Om du får chansen att dansa för henne, gör det! Du kommer inte att ångra dig.Ashnahs internationella debut på haflan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar